After Sun: Zomer, zon, strand & dan

0 No tags Permalink 0

 

Hoe belangrijk is aftersun verzorging voor de huid?

Een ding vooraf: aftersun producten zijn geen wondermiddelen bij het acuut verbranden door de zon. Ze kunnen slechts voor verzachting van de klachten zorgen, echter niet de ontstane beschadigingen repareren. Daarentegen helpen ze bij de reparatie van de door de zon uitgeputte huid.

 

Wat bewerkstelligt een aftersun?

Wat voor ons ontspanning is, zal voor onze huid en onze haren een stresstest zijn. Afgezien van de mega-verbranding van de huid zorgen „normaal“ zonnen, zee- of chloorwater en mechanische belasting door vaak stevig afdrogen voor huidirritaties en uitdroging. De huid spant zich, jeukt of ziet er rood uit. Aftersun producten geven de huid terug wat ze nodig heeft: in de eerste plaats veel vocht. Tegelijkertijd werken veel producten kalmerend en ontspannend op de uitgeputte huid en hebben een aangenaam verkoelend effect.

 

Waarin onderscheidt een aftersun product zich van jouw bodylotion?

Een aftersun en een bodylotion lijken veel op elkaar. De meeste aftersun producten bevatten echter meer water en minder vet dan normale lichaamslotions, trekken sneller in en werken verfrissend en verkoelend.

 

after_sun_lotion

Wanneer gebruik ik welk aftersun product van BABOR?

De After Sun Repair Lotion is als ultraluchtige lotion ideaal ter ondersteuning van de huidregeneratie en verzachting van beschadigingen door de zon na het zonnen. Als verzorging voor gezicht en lichaam heeft deze lotion een kalmerende en ontspannende werking op de huid. Een onaangenaam gespannen gevoel, irritaties en een hittegevoel worden onmiddellijk voelbaar gereduceerd en de huid behoudt een gelijkmatig bruine kleur die langer blijft.

 

after_sun_fluid

De After Sun Fluid is perfect als onmiddellijke hulp bij een onaangenaam gespannen gevoel, irritaties en hittegevoel na het zonnen. Plaatselijk aangebracht kalmeert het verkoelende aftersun werkstofconcentraat de huid en verzorgt de door de zon uitgeputte huiddelen.

Wat is nog meer wetenswaardig bij het thema aftersun?

Zoals zo vaak in de verzorging is preventie beter dan achteraf behandelen. Dus vergeet niet je huid in de eerste plaats voldoende te beschermen bij het zonnen. Je vindt meer over het thema zonbescherming in het blog „Tien brandende vragen bij het thema zonbescherming“. Aanhoudende UV-beschadigingen of zonnebrand worden door After- Sun-Lotions & CO. niet gerepareerd.

 

Ik wens je happy tanning!

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply