Eindelijk een perfecte huid

Wees eens heel eerlijk… wie wenst dit niet?! Een onberispelijke, jeugdig stralende huid, de perfecte teint – fijne poriën, gelijkmatig en van binnenuit schitterend. Helaas ziet de beauty-wereld er `s morgens in de spiegel echter voor de meesten van ons niet zo rooskleurig uit. Daar is de waarheid letterlijk van ons gezicht af te lezen: roodkleuringen, droge delen, donkere vlekken/pigmentverschuivingen, puistjes…

Wat zal ik zeggen: nobody is perfect!

Onvermoeibaar proberen we daarom de perfectie in minutieuze vervaardiging te bewerkstelligen. Goed dat er enkele uitstekende, veelbelovende verzorgingsproducten bestaan om de schoonheid van onze huid te optimaliseren.

 

Opdracht: roodkleuringen voorkomen

Iedereen met een neiging tot een gevoelige huid kent het probleem… De huid reageert gewoon op alles: koude, allergieën, verkeerde beauty-producten en zelfs stress tonen zich meedogenloos in de vorm van jeuk, een branderig gevoel, een gespannen gevoel en roodkleuringen. Dit vraagt om een speciale aanpak.

Ondanks de zuurbeschermingsmantel vergen invloeden van buitenaf te veel van de huid, in het bijzonder als teveel negatieve factoren (zoals onverdraagzaamheden, UV-licht) samenkomen.

Verzorgingsplan:

Hier is het van belang om de huideigen beschermingsbarrière te versterken en te zorgen voor een snelle verlichting. Er moet worden afgezien van alles wat doorbloedingsbevorderend is of de huid onnodig prikkelt. Bij een gevoelige huid moet je heel voorzichtig omgaan met speciale werkstoffen zoals fruitzuren, vitamine C en retinol.

Producten:

DOCTOR BABOR Boost Cellular Stress-Relief Ampoules

De innovatieve 2-fasen ampul is een effectieve serum-olie-mixtuur. Deze combineert zeer intensief hydraterende werkstoffen met een desensibiliserend werkstofcomplex en vult zodoende de vochtdepots aan en geeft de huid meer weerstand in stresssituaties. De huid is voelbaar kalmer en hersteld.

SKINOVAGE PX Calming Sensitive Cream

De aangenaam zachte 24h verzorging is ideaal voor de gevoelige huid. De crème werkt kalmerend, versterkend en reduceert zichtbaar roodkleuringen. Bovendien beschermt de crème de huid tegen vroegtijdige door het milieu veroorzaakte huidveroudering. De teint is stressresistenter en hersteld.

 

ned-teintshahlen

Opdracht: een vale, grauwe teint laten stralen

Een vale, grauwe teint is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl: teveel nicotine, koffie, stress, achter de PC zitten alsmede een gebrek aan beweging en slaap. Dit alles zorgt niet alleen voor een slechtere doorbloeding van de huid maar ook dat deze niet meer optimaal van voedingsstoffen wordt voorzien. De huid ziet er moe, vaal en „ongezond“ uit.

Verzorgingsplan:

Hier zorgt alles wat activeert en stimuleert voor een zichtbare verbetering en meer frisheid: startend met de wisseldouche in de ochtend, veel drinken tot voldoende frisse lucht door ontspannende wandelingen. Alles wat ons organisme in beweging brengt, bezorgt ook onze huid meer energie en een levendige uitstraling. In de verzorging ondersteunen activerende werkstoffen de huid om zich weer te herstellen en haar accu op te laden.

Producten:

AMPOULE CONCENTRATES FP Multi Active Vitamin Fluid

Dit werkstofconcentraat is als een gezonde smoothie voor de droge, vermoeide en gestreste huid. Een uitgebalanceerde vitaminecocktail verzorgt de huid geheel, versterkt haar en zorgt voor een frisse en gezonde uitstraling.

REVERSIVE anti-aging cream 

Dankzij de exclusieve BABOR Präzisionsformule met werkstoffen die de helderheid versterken, ziet de huid er al na korte tijd weer jeugdig stralend uit. De teint ziet er gelijkmatiger, strakker en gladder uit.

 

 

Opdracht: poriën verfijnen

De oorzaak voor grove poriën is een overmatige productie van huidtalg (sebum) in combinatie met een storing van het huidoppervlak waarbij het komt tot een opeenhoping van verhoornde huidcellen bij de ingang van de poriën. Is dit kanaal verstopt, dan hoopt het sebum in het kanaal op en de poriën zetten uit. Eenmaal uitgezet, kunnen de poriën niet meer zelfstandig samentrekken – ze blijven verwijd en zien er zodoende vergroot uit.

Verzorgingsplan:

Naast de regelmatige, professionele reinigingen van de huid bij uw vertrouwde schoonheidsspecialiste, is het belangrijk de huid te ondersteunen bij de regulering van de talgproductie. De poriën zelf laten zich voornamelijk slechts optisch verkleinen.

Producten:

CLEANSING CP Deep Pore Cleansing Mask

Het reinigend masker tot diep in de poriën, verfijnt de teint met extra peeleffect. Salicylzuur opent daarbij de poriën en voorkomt huidonzuiverheden, kaolien vermindert de vetglans en matteert. De huid ziet er tot diep in de poriën schoon uit, is verfijnd en straalt rozig fris.

SKINOVAGE PX Pore Refiner

De matterende, speciale verzorgingslotion voor de T-zone bij een gemengde huid en een vette huid reguleert de overmatige talgproductie en verfijnt de poriën in dit gebied. De teint is zichtbaar verfijnd, gematteerd en gelijkmatig.

 

ned-faeltchen

Opdracht: rimpeltjes voorkomen

Vanaf het 25e jaar begint de biologische huidveroudering haar eerste sporen na te laten. In de loop van de tijd verliest de huid aan elasticiteit, spankracht en ook de celactiviteit en de vochtbinding nemen continu af. Dit verouderingsproces wordt versterkt en versneld door de invloed van een veelvoud aan uiterlijke (UV-straling, weersomstandigheden, slechte voeding) en innerlijke (stress) factoren.

Verzorgingsplan:

Om de vroegtijdige huidveroudering te voorkomen is het belangrijk de huid op tijd tegen de negatieve milieu-invloeden zoals UVA- en UVB-straling te beschermen. Tegelijkertijd zijn intensieve vochtschenkers zoals hyaluronzuur een waar wondermiddel tegen de tekenen van de tijd.

Producten:

SKINOVAGE PX Intensifier Detoxifying Serum SPF15

Het luchtige serum met lichtbeschermingsfactor 15 biedt een optimale bescherming tegen milieu-invloeden zoals ozon, UV-stralen en vrije radicalen. Het werkstofcomplex activeert de vorming van huideigen detox-enzymen en bevrijdt de huid op deze manier van „milieuvergiften“; zo is de huid uitgebreid beschermd en ziet er stralend fris uit.

DOCTOR BABOR Hyaluronic Collagen Booster Fluid

Het buitengewone, intensieve werkstofconcentraat op basis van hyaluronzuur en maritiem collageen vult de huid regelrecht van binnenuit op. De luchtige fluid werkt op intensieve wijze hydraterend en stimuleert de huideigen collageenproductie, zodat de teint er zichtbaar gladder en jeugdig strak uitziet.

 

ned-pickment

Opdracht: pigmentvlekken verminderen

Pigmentvlekken zijn het gevolg van een te actieve, onregelmatige productie van melanine van afzonderlijke cellen in de huid. Wat eigenlijk onze huid tegen UV-straling zou moeten beschermen, namelijk de lichaamseigen kleurstof die de stralen in warmte omzet, wordt door een storing van de cellen lelijke bruine vlekken (hyperpigmentatie).

Pigmentverstoringen/-verschuivingen kunnen aan de ene kant genetisch bepaald zijn zoals zomersproeten; veel pigmentvlekken echter treden pas op door invloeden van buitenaf of worden door hen versterkt. Daarbij geldt als hoofdoorzaak voor pigmentvlekken een te sterke UV-belasting.

Verzorgingsplan:

Het beeld van pigmentverschuivingen kan verminderd worden doordat men de bovenste huidlaag met speciale peelings afschilfert en de huidvernieuwing in zijn totaliteit activeert. Bovendien zou men een voldoende lichtbeschermingsfactor moeten gebruiken ter bescherming tegen UV-straling en zodoende tegen de nieuwe vorming van pigmentvlekken.

Producten:

DOCTOR BABOR Ultimate AHA 10+10 Peeling Gel

Deze AHA-peeling van de komende generatie combineert nauwkeurig afgestemde fruitzuren met de effectiefste antioxidanten en is daarmee de perfecte synergie van intensieve afschilfering en effectieve bescherming. De peeling stimuleert de huid tot snellere vernieuwing en behoedt deze tegelijkertijd voor vroegtijdige veroudering. De teint ziet er frisser, gelijkmatiger uit en de poriën zijn zichtbaar verfijnd en rimpeltjes gladgemaakt.

Als alternatief kunt u ook een behandeling met microdermabrasie in het instituut ondergaan.

DOCTOR BABOR Ultimate Protecting Balm SPF 50

De volle crème met lichtbeschermingsfactor 50 is bijzonder goed geschikt ter bescherming van de huid na de cosmetische microdermabrasie of intensieve peelings. Het effectieve werkstofcomplex vermindert beschadigingen van de celstructuur en repareert onmiddellijk reeds aanwezige beschadigingen. Bovendien wordt de huid uitgebreid beschermd.

 

ned-unreinheiten

Opdracht: huidonzuiverheden uit de weg ruimen

Helaas zijn puistjes en een onzuivere huid niet alleen verschijnselen tijdens de puberteit. Vooral bij vrouwen kan de zogenaamde late acne (acne tarda) duidelijk langer blijven bestaan of zelfs op een tijdstip beginnen wanneer men er helemaal niet meer op rekent, zoals op de leeftijd van 30+. De verzorgingsbehoeften van een onzuivere, rijpere huid zijn zeer specifiek en volledig verschillend in vergelijking met die van een tienerhuid. Het ontstaan van de onzuiverheden echter heeft dezelfde oorzaak. Een overmatige talgproductie en tegelijkertijd een te sterke verhoorning van de huid zorgen ervoor dat de poriën verstopt raken en gaan ontsteken.

Verzorgingsplan:

Bij huidonzuiverheden is het belangrijk de huid bij de talgregulering te ondersteunen, tegelijkertijd echter ook afgestorven huidcellen van het oppervlak te verwijderen. In geen geval uitdrukken! Laat dit liever over aan een professional.

Producten:

SKINOVAGE PX Purifying Anti-Aging Cream

De zachte, intensieve 24h verzorging bestrijdt huidonzuiverheden effectief en vermindert tegelijkertijd de rimpeldiepte. De teint ziet er gelijkmatig, stralend en jeugdig fris uit.

AMPOULE CONCENTRATES FP Purifying Active Fluid

Dit ampullenwerkstofconcentraat gaat huidonzuiverheden en puistjes op effectieve wijze tegen. Als SOS-verzorging of als een 7-daagse kuur heeft de fluid een antibacteriële werking en reduceert zo snel en effectief aanwezige puistjes. De huid ziet er verfijnd en tot diep in de poriën zuiver uit.

 

Jullie zien dat men het een en ander kan ondernemen om zo dicht mogelijk bij de perfectie van onze teint te komen. Maar over het algemeen zouden jullie niet zo kritisch over jezelf moeten zijn en `s morgens in de spiegel beter een oogje dicht moeten knijpen. Zoals gezegd… nobody is perfect!!!

No Comments Yet.

Leave a Reply