Gezichtsverzorging is veelzijdig

Zo veelzijdig als de behoeften van onze huid, zo omvangrijk is ook het assortiment aan verzorgende producten om haar te verwennen en mooier te maken. Crèmes, serums, fluids, maskers zijn slechts een paar begrippen die de hulpmiddelen beschrijven die we voor de optimalisering van de schoonheid van onze huid raadplegen.

Het bezorgde mij altijd moeilijkheden om wegwijs te worden in deze productjungle. Wanneer neem ik wat en waarom? Wat is het verschil tussen een masker en een serum? Een gel en een emulsie? Misschien kan ik met mijn bijdrage van vandaag een beetje licht in de duisternis brengen.

Eén ding staat vast: een goede reiniging is de basis voor elke schoonheidsverzorging want alleen op een perfecte huid kunnen alle volgende producten hun volle werking ontvouwen en ons zodoende het gewenste effect brengen.

Als absolute fan van de 2-fasen systeemreiniging met HY-Öl van BABOR voor het verwijderen van make-up, stof en vuil van de dag, in het bijzonder van de avond, vertrouw ik op de diep reinigende en tegelijkertijd behoedzame werking van de twee perfect bij mijn huidbehoeften passende producten: HY-Öl en Phytoactive Sensitive. Na de reiniging heb ik continu een aangenaam gevoel van absoute zuiverheid en frisheid op de huid. `s Morgens is er bij mij dan de snelle wasbeurt. Afhankelijk van het huidgevoel halen reinigingsschuim, reinigingsmelk of reinigingsgel de resten van de afgelopen nacht van de huid en ik start fris mijn dag.

Aansluitend begint mijn dagelijks verzorgingsritueel. Een absolute must is daarbij een serum of een ampul. Deze effectieve werkstofconcentraten die mijn huid weer nieuwe power geven en die door levensomstandigheden veroorzaakte gebreken herstellen, moeten altijd als eerste op de gereinigde huid worden aangebracht. Ze dringen diep in de huidlagen door en ontvouwen daar hun volle werking. Afhankelijk van de werkstofsamenstelling zijn ze intensieve vochtschenkers, lifting-experts of de onmiddellijke hulp bij roodkleuringen en puistjes.

Ampullenkuren en serums bieden daarbij niet alleen een onmiddellijk effect maar ook een langetermijneffect en verbeteren duurzaam het huidbeeld, afhankelijk van de gewenste werking.

 

Maskers kunnen net zo behulpzaam zijn als serums. Deze dienen als SOS-helpers voor het onmiddellijke herstel en de verbetering van acute behoeften. Na korte inwerktijd ziet men al een merkbaar verschil in het aanzien van de huid. Ik ben altijd heel dankbaar voor de snelle mooimakers want op het moment als mij een grote gebeurtenis te wachten staat, lijkt het of mijn huid tegen een burn-out aanzit ;). Ik wijs er nog op dat maskers aanbrengen regelmatig, 1-2 keer per week, het meest ideale is.

 

Welke textuur jullie voor je dag-, nacht- of 24h verzorging kiezen, laat ik aan jullie over. Of het daarbij om een luchtige, snel intrekkende fluid, een (matterende) verfrissende gel, een zachte emulsie of een volle, soepele crème gaat, hangt bij mij altijd af van mijn desbetreffende huidtoestand en de weersomstandigheden. Daarbij grijp ik in het warmere jaargetijde liever naar luchtige consistenties en in de winter mag het voor mijn huid graag wat voller zijn.

Is het grootste deel van de gezichtshuid verzorgd, dan is het zaak onze aandacht aan afzonderlijke delen te schenken, zoals het gevoelige ooggebied, het lippengebied of de hals & het decolleté die elke keer „speciale verzorgingsproducten“ nodig hebben. Daarbij merk ik aan mijn ogen hoe belangrijk het is om een speciale verzorging voor dit gebied te gebruiken.

De huid onder de ogen is niet alleen een veelvoud dunner dan de rest van de gezichtshuid, het ontbreekt hier bovendien aan onderhuids vetweefsel. Ook is het ooggebied naast het mondgebied een gebied dat voortdurend wordt gebruikt en ook door uiterlijke omstandigheden zoals wind, weer, zon, verwarmingslucht en airco extra belast wordt.

Over blijven nog de mimische rimpeltjes, kraaienpootjes, donkere kringen onder de ogen, wallen en zwellingen. Om deze lelijke verschijnselen tegen te gaan, is een speciale oogverzorging nodig. Ook hier hangt het van jullie persoonlijke smaak alsmede de behoefte van jullie huid af voor welke textuur jullie kiezen.

Bij het lippengebied alsmede het gebied van de hals en het decolleté gedraagt het zich op dezelfde manier. Dergelijke, speciale verzorgingsproducten brengt men meestal als laatste stap van de verzorging aan, voor de make-up resp. de primer.

 

Het maakt niet uit hoeveel stappen bij jullie schoonheidsverzorging horen. Het is belangrijk om elk afzonderlijk product eerst goed in te laten trekken voordat jullie het volgende product aanbrengen. Meer bij het thema kunnen jullie ook lezen in het artikel Layering: laag voor laag naar het verzorgingssucces.

No Comments Yet.

Leave a Reply