Men Only_Ook echte kerels hebben verzorging nodig

 

Zou een mannenhuid een T-shirt zijn, dan zou het volgende etiket ingenaaid kunnen zijn: „Beter houdbaar dan het vrouwelijke concurrentieproduct. Is dikker, heeft steviger verbonden vezels en ziet er daarom langer nieuw uit.“ Geweldig, zou de bezitter vermoedelijk denken – en daarna de kleine letters lezen. „Neigt helaas tot vettige delen“ en: „Het materiaal gaat na 50 jaar snel kapot. Let daarom in ieder geval op de onderhoudsbeschrijving.“ (Stern)

 

De mannenhuid is ca. 20% dikker dan die van de vrouw. Gelukkig verlopen de collageen- en elastinevezels ook niet parallel maar als een traliewerk waardoor ze elastischer en steviger zijn. Daarbij komt een actievere bedrijvigheid van de talgklieren, die weliswaar voor een vettigere maar ook robuustere huid zorgt.

Evenwel is het ook bij de man slechts een kwestie van tijd wanneer de leeftijd onvermijdelijk toeslaat.

Ondanks dit besef zijn er altijd nog mannen genoeg die geloven dat een mannenhuid niets anders nodig heeft voor de verzorging dan water en zeep. Daarbij maken goed gevulde schappen met mannenverzorging het voor elke man gemakkelijk om het perfecte product te vinden, om huidonzuiverheden en tekenen van ouderdom uit de weg te ruimen en zich beter in de eigen huid te voelen.

Dus lieve mannen, vooruit, aan de potjes en tubes. Want ook een echte kerel heeft regelmatig een klodder crème nodig.

 

Je checklist

Behalve de natuurlijke vijanden van de huid zoals de zon, negatieve milieu-invloeden, ongezonde voeding en de meest uiteenlopende weersomstandigheden heeft de huid van mannen bescherming tegen mechanische belasting en heel veel vocht nodig. Jullie gaan zelf niet echt kleinzerig met je uiterlijke omhulsel om.

 

ma%cc%88nnerpflege_ultra_comfort_shaving_foam

Scheren

Juist bij het dagelijks scheren van de baardharen zou je de voorkeur moeten geven aan een volle, met vitaminen verrijkte scheergel boven de douchegel of de zeep. Deze gel beschermt de huid tegen uitslag en een branderig gevoel die na het scheren makkelijk kunnen optreden. De BABOR MEN Ultra Comfort Shaving Foam is een crèmeachtig, zeer rijk scheerschuim voor het dagelijks nat scheren.

 

 

ma%cc%88nnerpflege_calming_after_shave

Je bent echt niet meteen een softie als je na het scheren een aftershave of een lotion met of zonder alcohol gebruikt om jouw door het scheren geschonden huid te ontspannen, te desinfecteren en de poriën te sluiten. Daarbij werken stoffen zoals aloë vera, calendula, hamamelis of kamille ontstekingsremmend.

De BABOR MEN Calming After Shave Fluid is een snel intrekkend werkstofconcentraat dat geen vettig laagje achterlaat en na het scheren de regeneratie van kleine wondjes bevordert, de huid verzorgt en gladmaakt.

 

ma%cc%88nnerpflege_detoxifying_serum

Dagverzorging

Misschien wist je het niet maar mannen hebben een drievoudig hoger risico om huidkanker te krijgen. Dit moet je niet onderschatten. Daarom zou overdag een verzorging met UV-bescherming een absolute must moeten zijn. Het SKINOVAGE PX Detoxifying Serum SPF 15 is heerlijk licht en trekt snel in. De emulsie beschermt de huid op effectieve wijze tegen beschadigingen door ozon, UV-stralen en vrije radicalen en versterkt tegelijk de huideigen beschermingsmechanismen.

 

ma%cc%88nnerpflege_anti_wrinkle_face_eyes

Nachtverzorging

Menige man zal zich afvragen waarom hij `s avonds weer een crème moet gebruiken. Zie het als een ontspanning voor je huid na een vermoeiende dag.

Vrije radicalen ontstaan bijvoorbeeld door sigarettenrook en zonlicht en leiden tot vroegtijdige collageenafbraak en rimpels. Een rijke verzorging met antioxidatieve werkstoffen zoals vitamine A, vitamine C of co-enzym Q10 vermindert de hoeveelheid vrije radicalen en ondersteunen zo het anti-aging programma.

Tip: wanneer je nu verlangend aan het heerlijk ruikende potje van je partner denkt – afblijven!

 

Vaak zijn deze producten te rijk voor je huid. Ze bevatten veel vet, waardoor de poriën er groter uitzien en de huid onzuiver wordt. Wat je nodig hebt, is meer vocht dan vet, dus je eigen crème.

 

ma%cc%88nnerpflege_mild_peeling

Dieptereiniging

Dit is met zekerheid niet iedereen zijn ding, omdat de fijne peelkorreltjes in de regel graag in de baardharen blijven zitten, maar het is juist een múst. De regelmatige peeling bevrijdt de huid namelijk van verhoorningen die snel ook tot pijnlijke ontstekingen leiden. De CLEANSING PC Mild Peeling met fijn gemalen, afgeronde perzikpitten bevrijden de huid op zachte wijze van deze verhoorningen en huidschilfers aan de oppervlakte en verzorgt haar.

 

ma%cc%88nnerpflege_hair_body_shampoo

Lichaamsverzorging

Snel en ongecompliceerd moet het zijn toch? En fris of mannelijk ruiken. Perfect is de BABOR MEN Vitalizing Hair & Body Shampoo. Hij vitaliseert, ondersteunt de huidregeneratie en versterkt haar natuurlijke beschermingsfuncties.

Voor de aansluitende verzorging is de Invigorating Body Mousse super. Het crèmeachtige lichaamsschuim trekt goed in en ruikt prikkelend fris met een vitaliserende menging van mandarijn en citroenachtig friszure limoen.

….bovendien

 

De gekroonde afsluiting van een verzorgd uiterlijk zijn de nagels. Hier geldt: minstens elke twee weken het eelt zachtjes verwijderen, nagels knippen, verzorging aanbrengen – klaar!

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply