Power Smoothie voor de skin – Stijlicoon IRMA in de exclusieve interview

Ze is trendsetter, globetrotter, stijlicoon en lifestyle-expert. IRMA is de betoverende illustratie van  de illustrator Jasmin Khezri uit München. Samen ontdekken ze de wereld, ontmoeten interessante mensen en delen met ons hun plezier in het leven, mode, beauty en lifestyle op hun blog https://www.irmasworld.com/ 

Gefascineerd door de ultieme anti-aging werking van bepaalde voedingsmiddelen, wilde IRMA meer ervaren over één van de nieuwste BABOR innovaties, de Collagen Booster Infusion, waarin onder andere de zwarte bes zit voor de optimalisatie van het vlechtwerk aan collageen en elastine van de huid. Wie zou haar daar meer over kunnen vertellen dan Andrea Weber, manager van het onderzoeks- en innovatiecentrum bij BABOR .

Welke ingrediënten bepalen het effect?

We hebben voor de Collagen Boost Infusion een fruitige smoothie gemixt, die niet alleen heerlijk klinkt maar ook een super-beauty-effect heeft. Hij bevat extracten uit de passiebloem, de zwarte bes en wijnbladeren. Wat zo prachtig naar frisheid en voorjaar klinkt, werkt biomimetisch. Dit betekent, dat hij naar helemaal natuurlijke huidfuncties is nagemaakt. Hij beschermt het collageen in de extracellulaire matrix en verhindert zo, dat onze huid slapper wordt. Tegelijkertijd verhindert hij de versuikering van de vezels en – dat is het puntje op de i – bouwt nieuw collageen op. Zo vult hij drievoudig op en zorgt voor een superfrisse teint.

 

Kan ik de booster met een crème mengen, resp. hoe is hij te gebruiken bij een droge/vettige huid?

Zoals bij vers geperst sap gebruik ik de booster het liefst puur. Zo werkt hij ook het beste. De bijzonder luchtige textuur kan snel in de huid dringen en haar werking ontvouwen. Daarna gewoon je lievelingscrème aanbrengen. Omdat de booster heel luchtig is, is hij ideaal voor zowel de vettige huid als de droge huid.

 

Wat is het verschil tussen ampul en booster? Zou ik op reis de booster door een ampul kunnen vervangen?

De booster is een intensieve kuur van vier weken – alsof onze huid een speciaal frisheidsdieet ondergaat. Juist in het voorjaar is het fijn om met nieuwe energie de zonnige dagen te starten. Anderzijds zijn ampullen weekkuren die men het beste na elkaar opbouwt. Er is echter daadwerkelijk een Collagen Booster ampul, die na de kick-off het effect weer kan oppakken en de boost aan collageen handhaaft. Dat is de smoothie-to-go voor onderweg.

 

Wat betreft voeding & lifestyle: waar moet er tijdens de 4-weekse kuur (kick-off) op worden gelet om het resultaat nog effectiever te maken?

Wie zijn huid van binnen met een dergelijk power-product verfrist, helpt haar wanneer er ook van buiten wordt ingezet op frisheid. Dit wil vooral zeggen: veel drinken. Het beste drie liter per dag. Bovendien moet nu de heerlijke latte achterwege worden gelaten en liever de aandacht gericht worden op water of kruidentheeën.

 

Wat komt er na de 4-weekse kuur: hoe houd ik het resultaat stabiel? Op welke verzorging(srituelen) moet ik letten? Waar kan ik in voeding technische zin en in het dagelijkse leven op letten voor een duurzaam resultaat?

Na deze turbostart wat betreft schoonheid adviseer ik de verzorging met de Collagen Booster ampul en de Collagen Booster Cream. Dit zijn superproducten om de collageenproductie aan de gang te houden. Bij de reiniging is het raadzaam een mild product te kiezen dat de beschermende lipidenfilm van de huid niet aantast. Bovendien geldt nog steeds: veel drinken. Water natuurlijk.

 

 

Zijn er speciale tips en trucjes voor het bewaren resp. het gebruik van het product? In de koelkast bewaren, speciale aanbrengtechniek, hoe bereid ik de huid het beste voor op het product, bijvoorbeeld voor het home-Spa-effect?

De Collagen Boost Infusion werkt het beste na de grondige reiniging van de huid. Een tot twee keer per week mag de huid worden gepeeld. Wie het echt goed wil aanpakken, kiest voor een fruitzuurpeeling. Nu zijn afgestorven huidschilfertjes verwijderd en de huid kan het serum perfect „drinken“. Het serum klop ik altijd heel lichtjes in de huid. Daarvoor doe ik de vloeistof in de holle hand en breng het in porties met de vingertoppen aan. Tot slot „druk“ ik met vlakke hand zachtjes het concentraat in de huid.

Hartelijk dank IRMA voor het leuke interview met Andrea Weber.

Ontdek de betoverende wereld van IRMA op https://www.irmasworld.com/

 

No Comments Yet.

Leave a Reply